Koszyk pobierania
W koszyku: 0 plików o łącznej wadze 0B

Media o nas

Data: 2022/03/24

Rosną ceny mediów a przedsiębiorcy szukają oszczędności

Gigantyczne podwyżki cen energii elektrycznej oraz gazu dotykają w 2022 r. niemal wszystkie sektory gospodarki. Wzrost kosztów mediów użytkowych część przedsiębiorców będzie musiało przerzucić na swoich klientów. Jakie możliwości w zakresie optymalizacji zużycia energii mają do dyspozycji przedsiębiorcy?

Co powinien zrobić przedsiębiorca, który chciałby zoptymalizować zużycie energii lub gazu w swoim przedsiębiorstwie, ale z różnych powodów nie chce przeznaczyć na narzędzie znacznych środków? Grupa Apator wdraża na rynek kompleksowe rozwiązanie, które obejmuje infrastrukturę pomiarową, nowoczesną komunikację urządzeń, gromadzenie danych i ich prezentację. Dwukierunkowa komunikacja z liczników pozwala na zaimplementowanie w kolejnym kroku zautomatyzowanego sterowania optymalizującego. Chmurowe, niedrogie systemy monitorujące zużycie to niezbędny etap wstępny w kierunku w pełni świadomego zarządzania energią i mediami.

O nowym rozwiązaniu Grupy Apator, które pozwala skutecznie optymalizować zużycie mediów w przedsiębiorstwie piszemy w "Executive Magazine".

Pełna treść artykułu

Powrót Wszystkie wiadomości